KOSILICE ZA TRAVU

Tip kosilice

Već na prvim izborima mnogi nailaze na probleme. Koju ćete vrstu kosilice kupiti prije svega ovisi o vašem budžetu, ali i o veličini i vrsti travnjaka na kojem ćete je koristiti. U ponudi ćete naći nekoliko vrsta, a mi ćemo se zadržati na najčešćim i najpovoljnijim.

Ručna kosilica će pokazati svoje prednosti na malim površinama, idealno do 250 m2. Prva stvar zbog koje ćete to poželjeti je cijena. Manje od 1000 kuna bit će dovoljno za ovu kosilicu koju pokrećete snagom svojih ruku.
Nije zanemarljiv ni ekološki aspekt ručnih kosilica. S obzirom da se pokreću snagom ruku jer koriste benzin i druga goriva, ručne kosilice su 100% ekološke. I 100% društveno prihvatljivo jer nećete uznemiravati komšije zvukom košenja.

Motorna kosilica

Čim se udaljimo od manjih travnjaka, ručne kosilice više nisu dobar izbor. Tada je još uvijek potrebno pokrenuti motor i obaviti posao sa motornom kosilicom.

Kao što samo ime govori, motorne kosilice koriste snagu motora za uspješno košenje trave. U 90% slučajeva ljudi misle na kosilicu kada idu u kupovinu. Upravo zbog toga ćemo najveći dio prostora posvetiti ovoj vrsti kosilice.

Motorne kosilice se od samog početka mogu podijeliti u nekoliko kategorija.

Motorna kosilica bez pogona (guranje)

Samohodna motorna kosilica (samohodna kosilica)

Kosilica sa ručnim pogonom koristi kombinaciju snage motora i vaše snage da gura kosilicu. S obzirom da ćete na ovaj način i dalje trošiti veću količinu snage i vremena, ove kosilice su pogodnije za manje površine, do 300 ili 400 m2.

  • Ručna kosilica
  • Motorna kosilica
  • Akumulatorska kosilica
  • Električna kosilica
  • Robotska kosilica
  • Traktor za košenje trave