TRIMERI ZA TRAVU

Trimeri za travu su nezaobilazne mašine za košenje trave, uz klasične kosilice. Na tržištu postoji mnogo opcija, a ponekad je teško navigirati i odabrati pravi trimer. Zato smo napisali ovaj vodič – saznat ćete sve što trebate znati o tome koji trimer za travu je najbolji za vaše potrebe.

Prije svega, obzirom na vrstu motora trimeri se dijele na: benzinske (2-taktne ili 4-taktne), akumulatorske (na bateriju) i električne trimere za travu. Osim toga, glavne razlike među trimerima su oblik ručke – postoje široka “bicikl” ručka za otvorene površine i mala, okrugla ručka za lako baratanje kod skučenih i kosih površina.

Još jedna, oku lako vidljiva razlika, je ravna i savijena šipka. Trimeri sa savijenom šipkom su kraći i nešto lakši za manevriranje, dok su trimeri sa ravnom šipkom odlično namijenjeni za lakšu košnju većih površina. Iako većina trimera dolazi opremljena glavom za trimer u koju ide nit (flaks), jači trimeri mogu se opremiti i nožem za šikare i žbunje.

Daleko najvažniji dio trimera za travu, posebno kod benzinskih trimera. Snaga koju ima vaša mašina određuje šta ćete moći da radite sa mašinom. Na primjer, mašina od 1 KS neće moći pokositi šikaru. S druge strane, ako imate malu površinu za košenje, nema smisla kupovati trimer od 2 KS.

Većina proizvođača trimera su i proizvođači motora. Zato je izuzetno važno odabrati pouzdanog proizvođača kao što su STIHL, Husqvarna ili Honda. Ovi proizvođači proizvode trimere za travu više od 70 godina i imaju naprednu tehnologiju. Naravno, oni nisu jedini dobri proizvođači na tržištu, ali obavezno kupite mašinu od dobrog proizvođača. Obratite pažnju na to gde je najbliži servis za mašinu koju kupujete i kolika je dostupnost rezervnih delova.

  • Odaberite najbolju motornu testeru
  • Vrste motorne testere
  • Sigurna upotreba motorne testere
  • Povremeno održavanje motorne testere